onsdag 1 februari 2017

Español 7

Semana 22-23

Läxa till v.23 hittar ni AQUÍ

Semana 20

Nu på fredag kommer ni att redovisa de olika teman som ni valde förra veckan om Spanien. HÄR finner ni lite tips för att planera presentationen. 
Lycka till! ✌

Semana 19


Denna vecka tränar ni på läxa som är till fredag. Vi ska även göra ett grupparbete. Vi kommer först att titta på det här Prezi. Sedan i små grupper om 4 -5 personer väljer ni ett tema som ska redovisas på fredag den 19 maj (V.20). Ni lämnar in en PowerPoint som ni har arbetat med på samma dag.


Semana 17 y 18


Denna vecka jobbar vi med att kunna säga vad klockan är och att kunna berätta om vad man gör under en dag. Vi ska läsa kap. 9 i textboken (Gracias 7) och göra övningar sid.62-67.
(Titta gärna igen videon som ligger under "semana 14 y 15")


Läxa till fredag v.17 hittar ni AQUÍ

Och AQUÍ finner ni läxa till fredag v.19 

Semana 14 y 15


Hola chic@s!
Jag är sjuk idag och kan inte komma till skolan. Ni ska börja med att träna på glosor till glosförhöret på fredag. Sedan i små grupper om 2-3 personer förhör ni varandra. När ni är färdiga tränar ni på klockan men även på att kunna berätta om skolans schemat. Här hittar ni övningar och instruktioner.

Denna vecka börjar vi kapitel 9 i boken (Gracias 7) som handlar om att kunna berätta vad man gör under dagen och när (veckodagar, klockan och lite verb).
Läxa till fredag v.14 hittar ni AQUÍ


Och i den här videon kan vi titta på hur man pratar om klockan på spanska.

HÄR kan ni träna mer på klockan. Välj Nivel 1.

Semana 7 y 8

Under de närmaste veckorna kommer vi att jobba med att kunna beskriva personers utseende och kläder. Vi ska läsa kapitel 8 i Gracias 7 och göra övningar i övningsboken (glöm inte att rätta dina svar med facit). På länken nedanför kan du träna på ord/uttryck som är läxa till fredag V 8.




Semana 5 y 6


Denna vecka ska vi lära oss namn på kläder alltså att kunna beskriva vad man har på sig.

Vi ska läsa kap. 7 i text boken Gracias och göra övningar i övningsboken.
Ni ska behöva kunna ord för klädesplagg, men även kunna böja verbet "llevar" som betyder "att ha på sig" (jag har på mig, du har på dig, ...). Detta är även läxa till fredag vecka 6.
Ni kan träna på detta HÄR
... y una canción (en låt) que podemos (vi kan) cantar 🎤 juntos (tillsammans) AQUÍ y el texto está AQUÍ
















Semana 4

Por fin, tenemos un blog! 😃

Denna vecka kommer vi att lära oss färger (los colores) och veckodagarna på spanska. Ni kan träna på glosor HÄR.
🎶 Ni kan sjunga med denna låt om färger (los colores)och den andra om veckodagar (los días de la semana). Divertido, ¿verdad? 😎


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar